Næringsliv

Glatte veier på Østlandet

Flere steder på Østlandet skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold. E6 ble stengt i halvannen time mellom Skedsmo og Oslo.

Artikkel av: NTB
24. desember 2017 - 07.56

Statens vegvesen melder om stengingen av hovedveien ut av Oslo nordover ved 23.30-tiden. Like etter klokken 1 åpnet veien igjen i nordgående retning, og en drøy halvtime senere kunne også sørgående løp åpnes.

– De har saltet i flere runder og gjort friksjonstester før de åpnet veien igjen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt il NTB natt til julaften. Han minner om at det fortsatt kan være glatt på mindre veier i distriktet.

Stengingen skjedde etter en kjedekollisjon ved Skedsmo sent lørdag kveld. Totalt 15 biler har vært «mer eller mindre innblandet i ulykker» mellom Skedsmovollen og Karihaugen, opplyser politiet på Romerike.

– To personer ble lettere skadd, men ellers har det heldigvis gått bra med alle som var involvert, forteller Lorentzen.

Mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud ble over 20 biler stående på grunn av det vanskelige føret. Litt før midnatt var hjelpen på plass og forholdene utbedret så de kunne kjøre videre.

– Det er veldig glatt mange steder. Vi har fått mange meldinger om glatte veier, og i underkant av ti meldinger om små trafikkuhell knyttet til dette, sier operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til  VG. Hennes oppfordring er klar:

– Man bør kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene. Det er en del med piggfrie dekk som har slitt.

Også politiet i Østfold melder om stedvis svært glatte veier kvelden før kvelden.

(©NTB)