Næringsliv

Stavanger-duo bygger Norges største bitcoin-fabrikk

De to Stavanger-gründerne Rein-Owe Flister og Kjetil Hove Pettersen satser flere titall millioner kroner for å bli Norges største utvinnere av bitcoins.

Artikkel av: Eline Hvamstad
14. desember 2017 - 08.36

På Forus utenfor Stavanger skjer en av de største satsingene på bitcoin i Norge, skriver DN, som er på besøk på det som skal bli Norges største bitcoinfabrikk.

– Her inne har vi 500 maskiner, sier Rein-Owe Flister, til avisen.

Han har permisjon fra jobben som politimann. Nå satser han alt sammen med kameraten og it-eksperten Kjetil Hove Pettersen gjennom selskapet Kryptovault. De to vil trolig i løpet av kort tid bli de største på «mining» av kryptovaluta, såkalt utvinning, i Norge. Det er først og fremst bitcoin som gjelder for Kryptovault, men selskapet utvinner også andre kryptovalutaer som ethereum, litecoin og dash, ifølge DN.

Siden i sommer er har de to investert rundt ti millioner kroner i kinesiske bitcoinmaskiner. Tre millioner kroner er hentet inn fra investorer, mens resten er tjent inn fra driften av maskinene.

Stavanger-duoen forteller at mellom 70 og 80 prosent av maskinene til Kryptovault er leid ut til investorer, og at kundene betaler rundt 20.000 kroner i året for å leie en maskin hos Kryptovault.

Med en bitcoin-kurs som har gått fra 2.700 dollar på sensommeren til nærmere 17.000 dollar nå, har det ikke manglet kunder.

– Vi solgte oss nok for billig. Investorene hos oss har tjent inn investeringen på tre måneder, sier Flister til DN. De vil ikke røpe hvor store verdier de sitter med i bitcoin i dag.