Næringsliv

Analysehus spår høyere lønnsvekst

Capital Economics tror i tillegg på økt privat forbruk. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
3. januar 2018 - 15.49

- Tregere sysselsettingsvekst burde i det minste bli delvis motvirket av oppadgående press på lønnsveksten fra nåværende nivå på kun 1,9 prosent, noe som vil støtte privat forbruk og et bredere økonomisk oppsving" skriver makroøkonomene i Capital Economics, som venter en BNP-vekst på 2,3 prosent i 2018.

Det skriver Capital Economics, ifølge TDN Direkt.

Onsdag kom det tyske og spanske ledighetstall for desember. Antall arbeidsledige i Tyskland i perioden var ned med 29.000 personer, sammenlignet med ventet nedgang på 13.000. Ifølge analysehuset burde det tyde på at lønnsveksten vil ta seg opp i løpet av året.

Privat forbruk fortsette å vokse i en "sunn" takt, mener analysehuset. Dette til tross for at den seneste trenden i sysselsettingsveksten mest sannsynlig ikke kan opprettholdes over tid. 

Også i Spania avtar ledigheten, noe som tyder på at den seneste tids uroligheter i Catalonia har hatt begrenset effekt på landet som helhet. Ifølge nyhetsbyrået er ledigheten på laveste nivå siden januar 2009.

Tyske statsrenter faller rundt tre basispunkter onsdag, mens spanske statsrenter er ned om lag to basispunkter.