Næringsliv

Buchardt: - Potensialet der er enormt

- Det er den største investeringen siden OL på Lillehammer, sier Anders Buchardt.

Anders Buchardt. Foto: HegnarTV.

Anders Buchardt. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Øystein Byberg
26. januar 2018 - 08.35

Statseide Investinor solgte seg tidligere i måneden helt ut av alpinkonsernet Alpinco, selskapet som eier alpindestinasjonene Hafjell og Kvitfjell. DN skrev da at det var norskamerikaneren Bjørn Erik Borgen (80) som hadde kjøpt aksjeposten.. Nå skriver avisen at også investor Anders Buchardt og Buchardt-familiens selskap AB Invest er med på laget.  Borgen og Buchardt vil eie 40 prosent hver, mens DNB eier 20 prosent av posten.

- Potensialet der er enormt, sier Anders Buchardt til avisen.

– Inneværende sesong har vi gjennomført den største investeringen i Kvitfjell siden anlegget sto klart før OL på Lillehammer i 1994. Vi snakker om 130 millioner kroner knyttet til utbyggingen av Varden-siden. Og på Hafjell vil vi foran neste sesong investere 60–70 millioner kroner i ny ekspressheis til Hafjelltoppen; den største investeringen siden gondolen kom i 2006, sier han.

Buchardt sier til avisen at alt er lagt til rette for en betydelig økning innen eiendomsutvikling.

Se også episoden av Utbyggerne med Buchardt