Næringsliv

Flytter over 200.000 kunder i mobil

Bedriftskunder flyttes fra Telenors til Telia etter oppkjøp. 

Telia-sjef, Abraham Foss. Foto: Iván Kverme

Telia-sjef, Abraham Foss. Foto: Iván Kverme

Artikkel av: Martine Holøien
27. januar 2018 - 10.42

- I forbindelse med en betydelige anskaffelse innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi vi gjorde med Evry, fikk vi Phonero som mobilleverandør, sier Christian Altmann, kommunikasjonssjef i Nye veier, til DN.

Ansatte i Nye Veier benyttet Telenors mobilnett frem til i høst som følge av at Phonero hadde nettleieavtale med selskapet. Etter Telias oppkjøp av Phonero, flyttes over 200.000 bedriftskunder til Telias nett. 

Nye Veiers mobilleverandør ble ifølge DN kjøpt opp av Telia i november 2016 som betalte 2,3 milliarder kroner for Phonero.

Det førte til at Phonero sa opp nettleieavtalen med Telenor, som kostet selskapet 375 millioner kroner i året. Samtidig fikk Telia 217.000 nye kunder.

Telias andel i det norske bedriftsmarkedet av mobiltelefonitjenester doblet seg ifølge avisen til overkant av 25 prosent etter kjøpet.

Omsetningen til Telia Norge beløp seg til 9,8 milliarder svenske kroner for 2017 - nesten en milliard mer enn året før. Driftsresultatet før avskrivninger kom inn på 3,4 milliarder svenske kroner, opp 11,3 prosent sammenlignet med 2016.

- I dag har over 80 prosent av Phonero-kundene blitt overført til Telia-nettet, og vi har dermed realisert synergier på Phonero-sammenslåingen på 320 millioner kroner på årsbasis, forteller Abraham Foss adm. direktør i Telia Norge, til DN.