Næringsliv

Nå går norskekronen

Kronen går sterkt på nyåret.

Artikkel av: Øystein Byberg
2. januar 2018 - 15.04

Den norske kronen opplever en sterk ettermiddag. Den styrker seg på bred basis. Dollaren står nå i 8,11 kroner, etter å ha vært oppe i 8,20 tidligere på dagen. I løpet av dagen har dollaren blitt én prosent billigere. På det dyreste i fjor var kursen 8,72 kroner. Husker du tilbake til finanskrisen husker du kanskje at kursen var nede i under fem kroner ved flere anledninger i 2008.

Euroen har styrket seg til 9,77 kroner etter noteringer på inntil 9,993 21. desember.

De som gjerne drar over grensen for å handle kan dessuten glede seg over at den norske kronen igjen er mer verdt enn den svenske. Nå må du ut med 99 norske kroner for en svensk hundrelapp. Bare i løpet av dagen har kursen på den svenske valutaen svekket seg med 0,9 prosent.

Tidligere i dag var oljeprisen på det høyeste nivået siden 2015, noe som åpenbart hjelper kronen. Nå er imidlertid prisen på Brent-olje 66,72 dollar, ned 0,2 prosent.