An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Nå går norskekronen

Kronen går sterkt på nyåret.

Artikkel av: Øystein Byberg
2. januar 2018 - 15.04

Den norske kronen opplever en sterk ettermiddag. Den styrker seg på bred basis. Dollaren står nå i 8,11 kroner, etter å ha vært oppe i 8,20 tidligere på dagen. I løpet av dagen har dollaren blitt én prosent billigere. På det dyreste i fjor var kursen 8,72 kroner. Husker du tilbake til finanskrisen husker du kanskje at kursen var nede i under fem kroner ved flere anledninger i 2008.

Euroen har styrket seg til 9,77 kroner etter noteringer på inntil 9,993 21. desember.

De som gjerne drar over grensen for å handle kan dessuten glede seg over at den norske kronen igjen er mer verdt enn den svenske. Nå må du ut med 99 norske kroner for en svensk hundrelapp. Bare i løpet av dagen har kursen på den svenske valutaen svekket seg med 0,9 prosent.

Tidligere i dag var oljeprisen på det høyeste nivået siden 2015, noe som åpenbart hjelper kronen. Nå er imidlertid prisen på Brent-olje 66,72 dollar, ned 0,2 prosent.