Næringsliv

22.000 uten strøm i Bergen

En eksplosjon i en trafokiosk har ført til strømbrudd sør i Bergen.

Bergen. Foto: NTB Scanpix

Bergen. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
4. februar 2018 - 14.03

Flytrafikken går som normalt på Flesland, men butikker og restauranter er mørklagt. 

– Det har vært en eksplosjon i BKKs trafokiosk på Kokstad, og det er store ødeleggelser i denne. Store deler av Bergen sør er blitt berørt av dette, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB i 11-tiden søndag. .

Energiselskapet BKK anslår at om lag 22.000 kunder i områder sør i Bergen, da hovedsakelig i bydelen Fana, har mistet strømmen som en følge av eksplosjonen.

– Nå jobber vi med å koble om slik at så mange som mulig av de berørte kan bli forsynt med strøm fra andre stasjoner. Noen har allerede fått strømmen tilbake, men noen må belage seg på å være uten strøm en stund. Det gjelder dem som er direkte tilknyttet den ødelagte transformatorstasjonen, forteller kommunikasjonssjef Kirsten Øystese i BKK til NTB.

Selskapet jobber med å kartlegge omfanget, og Øystese kan foreløpig ikke si noe om hvor lenge denne situasjonen vil vedvare. Av byens infrastruktur er Bybanen rammet av strømbruddet. Det er også Bergen lufthavn, Flesland.

– Bergen lufthavn ble rammet av strømbruddet, men aggregatet slo inn og flytrafikken går som normalt, men butikker og restauranter er mørklagt for å spare på strømmen, opplyser pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor til NTB søndag.

(©NTB)