Næringsliv

Flere dro kortet i januar

I januar økte kortbruken med 2,5 prosent sammenlignet med i fjor.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
9. februar 2018 - 10.51

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at betalingskortene ble benyttet 139,8 millioner ganger i januar, en vekst på 2,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Betalingskortene ble benyttet til å handle for 45,3 milliarder kroner, en økning på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

En undersøkelse som Kantar TNS har utført for Nets viser at 99 prosent sier de nå betaler med kort og at 32 prosent benytter kortene mer enn 11 ganger per uke.

Fredag 19. januar var den dagen med mest kortbruk i januar. Da Flereble kortene benyttet nesten 6,2 millioner ganger og det ble handlet varer og tjenester for rett i underkant av 2,2 milliarder kroner.

- Statistikken fra januar viser tydelig at fredager er ukas store handledag og trolig den dagen flest benytter kortene sine. Foruten 5. januar ble det for de øvrige fredagene utført mer enn 6 millioner kortkjøp. På samme måte ser det ut som tirsdagene er den ukedagen med færrest kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge,i en pressemelding.