Næringsliv

Tre menn siktet for 15 grove tyverier av eldre kvinner

Tre menn er siktet for 15 grove tyverier av kvinner over 90 år. De skal på nettet ha søkt etter ofre født på 1920-tallet på nettet.

Artikkel av: NTB
10. februar 2018 - 00.04

De tre mennene er polsk-svenske romfolk. Ved flere tilfeller skal banden ha ringt på hos eldre kvinner og sagt de kom fra hjemmetjenesten, skriver  Aftenposten. Så skal de ha spurt om å få komme inn for å smøre de eldres hender og føtter. 

En kvinne ble frastjålet en gullring med smaragder, en annen mistet tre gullringer og en tredje ble frastjålet to perlekjeder. 

– Jeg kan bekrefte at vi har beslaglagt utstyr som viser at de har søkt på nettet for å finne fram til kvinner over 90 år. Så har de forsøkt å komme seg inn i leiligheten ved å si at de kom fra hjemmetjenesten i kommunen, sier politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt til avisen.

(©NTB)