Næringsliv

Lillehammer vil søke vinter-OL i 2026 eller 2030

Lillehammer har planlagt om å få vinter-OL i 2026 eller fire år senere, melder VG. Lekene skal foregå over hele Norge.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Artikkel av: NTB
8. mars 2018 - 16.48

Lillehammer planlegger søknaden sin med at det ikke vil være behov for å bygge nye store anlegg. Oslo, Finnmark, Vikersund, Telemark, Trondheim, Voss og Stavanger kan få øvelser.

– Denne planen er så god at Idrettsforbundet og norske politikere må forstå at det er noe helt annet enn alle tidligere norske forslag. Det blir såpass rimelig at jeg tror også det norske folk vil kunne samle seg om at Norge igjen kan søke om vinter-OL. Jeg kommer dessverre ikke til å delta, men jeg støtter dette prosjektet fullt ut, sier gullgutten Aksel Lund Svindal til VG.

Planen for en ny OL-søknad med OL-byen fra 1994 som base er utformet sammen med rådgiver og tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg. Den er basert på mye informasjon fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

IOC-president Thomas Bach sa på en pressekonferanse etter OL i Pyeongchang at han håpet at lekene snart kom tilbake til tradisjonsrike vintersportsstedene, og han nevnte i den anledning Norge.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.