Næringsliv

Professor sa opp etter varsler fra tidligere studenter

En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
16. mars 2018 - 06.47

Noe av det studentene har varslet om er upassende berøringer og seksualisert prat på spilletimer, samt upassende tekstmeldinger og tilnærmelser, skriver Stavanger Aftenblad. Professoren sa opp i løpet av få dager etter at studentene sendte inn varselet i slutten av november.

Noen av avsenderne hadde signert varselet med navn, mens andre ønsket å være anonyme. Universitetet tok raskt kontakt for å forsikre seg om at de hadde forstått innholdet i varselet. I løpet av noen dager forklarte varslerne seg muntlig til universitetsledelsen.

Etter kort tid ble den aktuelle ansatte kalt inn til møte og gjort kjent med hovedtrekkene i varselet. Noen dager senere leverte han sin oppsigelse og har siden årsskiftet ikke lenger vært ansatt ved universitetet. Avisen har vært i kontakt med professoren, som ikke ønsker å kommentere den utover å bekrefte at arbeidsforholdet er avsluttet.

Rektor Marit Boyesen sier saken er svært alvorlig og at den har vært vanskelig for universitetet.

– Vi har vært opptatt av å behandle varselet og varslerne på en god måte. I tillegg ville vi ta tak i det raskt, noe vi også gjorde, sier hun.

Ettersom professoren selv sa opp, ble det ikke opprettet noen sak mot ham.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.