Næringsliv

Satser på laks på land

Nordic Aquafarms skal bygge landbaserte oppdrettsanlegg for laks både i Fredrikstad og USA. Men den første fisken som nå er slaktet er av en helt annen art.

Bård Eker. Foto: Hegnar.no

Bård Eker. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Martine Holøien
5. mars 2018 - 09.57

Nordic Aquafarms, med Rasmussengruppen, Bjørn Erling Knappskog og Bård Eker som største aksjonærer, eier 62,5 prosent av Sashimi Royal. Det gjøres klart for slakting av den første fisken, nemlig yellowtail kingfish, skriver DN.

Det landbaserte oppdrettseventyret i den lille kystbyen Hanstholm har så langt kostet nær 120 millioner norske kroner, der snaut halvparten er støtte fra EU og danske myndigheter. 

- Det er en fantastisk fisk. Den vokser fra egg til fire kilo på 14 måneder. Det er dobbelt så raskt som oppdrettslaks. Og kiloprisen ligger på over 100 norske kroner, forklarer daglig leder Claus Rom til DN.

Når anlegget kommer i full produksjon ved utgangen av 2018, skal det slaktes 100 tonn kingfish i måneden, som bruker resirkuleringsteknologi der vannet renses og gjenbrukes mens avfallet blir til biogass.