Næringsliv

Stordalen lover forlagskjempene konkurranse

Stordalen og Horst avviser kritikk for forfatterfiske – lover forlagskjempene konkurranse.

Petter Stordalen fra da han lanserte boken sin

Petter Stordalen fra da han lanserte boken sin

Artikkel av: NTB
4. mars 2018 - 14.45

Petter Stordalen får kraftig kritikk for nærmest å ha kuppet store forfatternavn. Men kritikken faller på stengrunn hos ham og forfatter Jørn Lier Horst.

Tre av Norges største krimforfattere, Jørn Lier Horst, Tom Egeland og Tom Kristensen, har forlatt Aschehoug og Gyldendal. De har valgt å gå over de nye forlagene Capitana, Pilar og Gloria hvor Petter Stordalen er inne som eier.

Ikke uventet høster Stordalen kritikk for å fiske etter bestselgende forfattere.

– Det Stordalen gjør, er å fiske etablerte, bestselgende forfattere fra andre forlag – det er de forlagene som har investert arbeid, tid og penger i å etablere forfatterskapene i offentligheten, skriver forfatter Håvard Syvertsen på Facebook.

Stordalen svarer

Stordalen imøtegår kritikken i en epost til Aftenposten.

– Det var ikke overraskende at vår satsing ville utløse både engasjement og noen kritiske røster. Selv om det i begynnelsen har handlet om kjente og populære krimforfattere, har alle forlagene et ønske om å finne nye talenter og dyrke fram nye forfatterskap, skriver Stordalen, som ikke deler inntrykket av at hans inntog i forlagsbransjen har skapt dårlig stemning.

Jonas Forsang, forlegger i Pilar Forlag og en av Stordalens medeiere, mener strategien er nødvendig.

– Uten forfattere som selger, ville vi ha vært hjelpeløse mot de store forlagenes enorme maskineri, sier han til Aftenposten.

(©NTB)