Næringsliv

Har en eksportandel på 90 prosent

Dette er årets eksportbedrift

Airthings fra Oslo fikk i dag prisen som årets eksportbedrift. 

Foto: Terje Pedersen / NTB/Scanpix.

Foto: Terje Pedersen / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
18. april 2018 - 17.36

Virksomheten utvikler og produserer målere for CO2, radongass og andre skadelige gasser – med nyeste teknologi og kobling til tingenes internett.

Selskapet har bygget opp et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, med kjernefysikere og ingeniører som jobber med sensorer og produktutvikling. De har dyp ekspertise innenfor programvare og elektronikk, et internasjonalt salgs- og markedsapparat, og har vært Gasellebedrift i fem år på rad.

Les mer om Airthings

- Det er en glede å gratulere Airthings med eksportprisen. Bedriften er svært innovativ, og har 90 prosent eksportandel. Men verdiskapingen foregår i Norge, og dermed er den akkurat en slik bedrift vi ser etter, sier juryleder John G. Bernander i en melding.

De to andre finalistene til prisen var Orkel i Trøndelag og Aker Biomarine i Akershus. I alt var det 47 nominerte bedrifter fra alle næringer og bransjer, men med overvekt av virksomheter innenfor bioøkonomien og havrommet.

Eksportprisen har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Bak prisen står Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge.