Næringsliv

John Arne Riise får sms-kritikk

John Arne Riise kontaktet G17-spillere under samling.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
10. april 2018 - 08.32

Den ferske fotballagenten John Arne Riise får kritikk etter at han kontaktet en rekke unge fotballspillere mens de var på samling, skriver VG Sport.

Riise benyttet seg ifølge avisen av direktemeldingsfunksjonen på Instagram for å kontakte et tosifret antall 16- og 17 år gamle landslagsspillere, samme kveld eller dagen etter at de vant 3-0 seier over Hellas i EM-sluttspillet.

- Jeg synes det var dårlig timing det han gjorde der, og fremgangsmåten kunne vært gjort annerledes, sier G17-landslagstrener Gunnar Halle til VG.

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, påpeker overfor VF at Riise ikke har gjort noe ulovlig ved å kontakte spillerne. 

- I henhold til retningslinjer ønsker ikke NFF kontakt mellom agenter og spillere under samlinger, men dette er ingen stor sak. Riise er relativt ny i denne rollen, så det vil sikkert gå seg til sier, Haavik til VG. 

Riise svarer slik på kritikken, når avisen tar kontakt:

- Hvis noen har lyst til å starte en debatt på hvordan og når agenter tar kontakt med gode spillere, så ønsker jeg den velkommen og deltar gjerne med min erfaring som fotballspiller og nå som agent.