An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Fire av fem slaktegrisprodusenter brøt reglene

150 av 189 slaktegrisprodusenter i Rogaland har brutt reglene for god dyrevelferd. I 81 tilfeller var situasjonen så dårlig at Mattilsynet fattet hastevedtak.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Artikkel av: NTB
9. mai 2018 - 05.54

Mattilsynets aksjoner mot slaktegrisprodusentene i Rogaland det siste halvåret har avdekket en rekke tilfeller av brudd på god dyrevelferd, ifølge Nationen.

Avisen har gått igjennom 453 dokumenter tilknyttet slaktegriskampanjen. Disse omhandler 189 slaktegrisprodusenter.

– Jeg er ikke overrasket over at det er et så høyt antall avvik. Det er det vi var bekymret for og grunnen til at vi bestemte oss for å gjennomføre så mange uanmeldte tilsyn, sier Odd Ivar Berget, avdelingssjef for Mattilsynet i Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord.

Når det blir fattet hastevedtak vil det si at noe i svineholdet er så dårlig at det må rettes opp i umiddelbart. Oversikten viser at hver fjerde bonde har fått beskjed av Mattilsynet om at de må følge opp de syke dyrene sine bedre.

– Da er det nødvendig at produsentene gjør tiltak. Det at én av fire må ivareta syke dyr bedre, er et ganske høyt tall, sier Per Inge Egeland, fylkesleder i Norsvin.

Norsvin skal møte Mattilsynet i slutten av mai for å diskutere resultatet av tilsynskampanjen og hva slaktegrisprodusentene skal jobbe med videre.

(©NTB)