Næringsliv

Hackere bruker Norge som skalkeskjul

4 prosent av dataangrep som utføres mot mål i Europa, Midtøsten og Afrika, kommer fra datamaskiner på norsk territorium, ifølge en ny rapport.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
2. mai 2018 - 07.15

Tallet kommer fra den årlige trusselrapporten til IT-sikkerhetsselskapet NTT Security, melder Finansavisen. 4 prosent av cyberangrepene stammer fra norske IP-adresser. Det betyr trolig ikke at Norge har et høyere antall datakriminelle enn andre land, men kanskje heller svakere kontroll på IT-sikkerheten, skriver avisen.

– Den mest sannsynlige grunnen til at Norge rangerer så høyt, er at nettkriminelle andre steder i verden ruter angrepene gjennom norske IP-adresser de har kapret. Slike angrep har som oftest som mål å stjele personlig informasjon, data om kunder eller partnere og så videre, forklarer salgsdirektør Henrik Davidsson i NTT Security.

– Land som Russland ligger for eksempel svært lavt på statistikken over angrepskilder, legger Davidsson til.

(©NTB)