Næringsliv

Kina lover å hjelpe Nord-Korea

Nord-Korea kan regne med Kinas støtte til å ruste opp landets økonomi, lover Kinas utenriksminister Wang Yi under sitt besøk i Pyongyang.

Kim Jong Un sammen med Song Tao, leder for det kinesiske kommunistpartiets avdeling i Nord-Korea. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Kim Jong Un sammen med Song Tao, leder for det kinesiske kommunistpartiets avdeling i Nord-Korea. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Artikkel av: NTB
3. mai 2018 - 11.38

Wang fortalte sin nordkoreanske motpart at Kina verdsetter det tradisjonelle forholdet mellom de to landene. Samtidig roste han Nord-Koreas tiltak for å redusere spenningene på Koreahalvøya, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet i Beijing torsdag.

Wang sa også at Kina er villig til å samarbeide med Nord-Koreas myndigheter for å styrke landenes praktiske samarbeid om økonomi og handel. Han understreker også at Kina støtter Nord-Korea når landet «samler styrken sin til å bygge opp økonomien».

Uttalelsen gjenspeiler den gode utviklingen som har skjedd i forholdet mellom de to landene den siste tiden. Wang er den høyeste kinesiske tjenestemannen som har besøkt Nord-Korea på flere år, og det er første gang siden 2007 at en kinesisk utenriksminister tar seg en tur til det isolerte regimet.

Kina har lenge vært Nord-Koreas nærmeste og eneste samarbeidspartner, men sanksjonene mot Nord-Korea har ført til at handelen mellom de to landene er kuttet med rundt 90 prosent. Kina har støttet en rekke stadig strengere FN-sanksjoner mot Nord-Korea, som er innført som en reaksjon på landets atomvåpenprogram.

(©NTB)