An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Kina lover å hjelpe Nord-Korea

Nord-Korea kan regne med Kinas støtte til å ruste opp landets økonomi, lover Kinas utenriksminister Wang Yi under sitt besøk i Pyongyang.

Kim Jong Un sammen med Song Tao, leder for det kinesiske kommunistpartiets avdeling i Nord-Korea. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Kim Jong Un sammen med Song Tao, leder for det kinesiske kommunistpartiets avdeling i Nord-Korea. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Artikkel av: NTB
3. mai 2018 - 11.38

Wang fortalte sin nordkoreanske motpart at Kina verdsetter det tradisjonelle forholdet mellom de to landene. Samtidig roste han Nord-Koreas tiltak for å redusere spenningene på Koreahalvøya, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet i Beijing torsdag.

Wang sa også at Kina er villig til å samarbeide med Nord-Koreas myndigheter for å styrke landenes praktiske samarbeid om økonomi og handel. Han understreker også at Kina støtter Nord-Korea når landet «samler styrken sin til å bygge opp økonomien».

Uttalelsen gjenspeiler den gode utviklingen som har skjedd i forholdet mellom de to landene den siste tiden. Wang er den høyeste kinesiske tjenestemannen som har besøkt Nord-Korea på flere år, og det er første gang siden 2007 at en kinesisk utenriksminister tar seg en tur til det isolerte regimet.

Kina har lenge vært Nord-Koreas nærmeste og eneste samarbeidspartner, men sanksjonene mot Nord-Korea har ført til at handelen mellom de to landene er kuttet med rundt 90 prosent. Kina har støttet en rekke stadig strengere FN-sanksjoner mot Nord-Korea, som er innført som en reaksjon på landets atomvåpenprogram.

(©NTB)