Næringsliv

Gode nyheter

Sir Alex Ferguson er ute av koma

AP Photo/Dave Thompson, FILE/NTB/Scanpix.

AP Photo/Dave Thompson, FILE/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
8. mai 2018 - 14.59

Legendariske Sir Alex Ferguson er ute av kunstig koma og viser tegn på å komme seg, melder Daily Mail. 

Avisen skriver at Ferguson sitter oppreist og snakker på Salford Royal Hospital, men oppgir ingen kilder.

Den tidligere Manchester United-manageren ble lørdag hasteoperert etter å ha blitt rammet av en hjerneblødning. Operasjonen skal ifølge Sky News ha vært vellykket, men den berømte manageren ligger fortsatt på intensivavdelingen.

Måten 76-åringen responderer etter operasjonen har gjort familien forsiktige optimister med tanke på framtiden. Samtidig vet familien at det blir en langsom reise, skriver Daily Mail.

Det antydes at det kan ta lang tid før managerlegenden eventuelt blir friskmeldt igjen etter hjerneblødningen.

Ifølge BBC skal Ferguson de siste dagene før sykdommen slo ut, ha sagt at han ikke følte seg helt i slag.

– En tøff tid for alle

Den 76-årige skotten var manager i Manchester United fra 1986 til 2013 og førte klubben til blant annet 13 seriemesterskap, fem FA-cupseirer, fire ligacupseirer og to seirer i mesterligaen.

Ferguson har mottatt støtte fra alt og alle. Tidligere United-spiller Michael Carrick sier all omtanken viser hvor mye han ble satt pris på.

– Hele fotballverdenen har vært utrolig, men også utsiden av den. Folk fra alle verdenshjørner har vist sin støtte. Det har kommet lykkønskninger fra mennesker av alle slag, sier Carrick til Manchester Uniteds TV-kanal MUTV.

– Vi ber alle for han og hans familie. Det er en tøff tid for alle, men jeg tenker positivt og håper han kommer seg gjennom dette, sa Carrick.

– Virket frisk

Manchester United har takket de mange som har ønsket Ferguson det beste, blant annet Premier League-managerne Arsène Wenger, Pep Guardiola og Jürgen Klopp, som alle har uttrykt sin beundring for Ferguson.

– Jeg var med han på banen sist uke. Jeg møtte han etter kampen og han virket helt frisk, sa Wenger etter søndag.

– Han fortalte meg at han trente mye, og han virket veldig lykkelig. Men denne type ulykker kan skje. Vi ønsker han alt godt og håper han blir raskt frisk. Han er en sterk og optimistisk mann, sa Wenger.