Næringsliv

Nordea er sikrere på en renteøkning i høst

Eksperter er styrket i troen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
12. juni 2018 - 11.05

Dagens rapport fra Norges Banks regionale nettverk peker mot tiltakende vekst i norsk økonomi.

Økonomene mener rapporten styrker caset for at Norges Bank hever styringsrenten på sitt møte i september.

- Rapporten peker mot produksjonsvekst i tråd med Norges Banks prognoser, men raskere vekst i sysselsettingen. Sterk vekst i produksjon og sysselsetting, samt større tegn til høyere kapasitetsutnyttelse gjør oss sikrere på at Norges Bank vil heve renten i september, til tross for gårsdagens svake inflasjonstall, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets i en oppdatering.

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets påpeker at dagens rapport antyder en vekst i norsk fastlands-BNP på 2,6 prosent i år.

Dette er på linje med Norges Banks estimater.

- Sysselsettingsveksten holder seg godt oppe, ganske på linje med veksttakten observert så langt i år. Samlet kapasitetsutnyttelse øker også ytterligere. Alt i alt er Norges Banks vurdering av en renteøkning i september intakt, skriver han.