Næringsliv

Norskeid tanker krasjet

- Opprydningen kan ta flere uker

100 tonn med tungolje er tatt opp etter at Bow Jubail krasjet med kaien i Rotterdam. 

Foto: Odfjell / NTB scanpix

Foto: Odfjell / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
27. juni 2018 - 07.53

Da kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia ved Rotterdam i helgen, lakk det ut 217 tonn tungolje fra et hull i skroget.

Nederlandske myndigheter opplyser at lekkasjen er omfattende, mens kystvakten forteller at mye olje har drevet for fra ulykkesstedet.

- Eksperter sier at opprydningen kan ta dager, uker eller enda lenger, skriver havnevesenet ved Rotterdam i en melding mandag.

Havnemyndighetene opplyser at 100 av de 2017 tonnene med tungolje er tatt opp. 

- Dette vil medføre en betydelig kostnad, det er en relativt omfattende operasjon, sier Global Head of Ship Management i Odfjell, Geirmund Drivenes, til DN.

Skipet var på vei til kai for lasting da det kjørte i kaia og fikk et hull i skroget.

Lekkasjen ble stoppet, og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp. Odfjell opplyser at de mobiliserte sitt kriseteam ved hovedkontoret i Bergen for å bidra til å få situasjonen under kontroll. Også selskapet Gard, hvor skipet er forsikret, bistår.

- Odfjell beklager de uheldige hendelsen og tar saken meget alvorlig. Sammen med Gard vil Odfjell samarbeide med nederlandske myndigheter for å sikre at de nødvendige ressursene er tilgjengelige for å begrense konsekvensene av oljeutslippet, har rederiet uttalt.