Næringsliv

Slinningsbålet i Ålesund ble 36 meter høyt

På Breivoll i Akershus ble det ikke bål sankthansaften grunnet vind. Andre steder lyste bålene opp, og på Slinningsodden i Ålesund var det 36 meter høyt.

Foto: Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Foto: Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
24. juni 2018 - 02.04

«Det blir dessverre ikke bål pga. vinden», sto det på plakaten som Rikke Soligard klistret opp på stabelen med paller på Breivoll, nesten innerst i Bunnefjorden. Avgjørelsen ble tatt etter en samtale med brannvesenet.

Til NTB forteller nestkommanderende Ole-Martin Isebakke ved Øst 110-sentral at flere har kontaktet dem med spørsmål om hvorvidt det er trygt å tenne bål.

– Vi har bedt dem som ringer, bruke sunn fornuft. I utgangspunktet er det totale bålforbudet opphevet, men det skal ikke mye til av sol før det blir tørt, sier Isebakke, som minner om at folk må ha slokkeutstyr klart.

På Slinningsodden i Ålesund har det gått sport i å bygge høye bål, og ifølge Sunnmørsposten er årets utgave 36 meter høyt.

Det var et stykke unna rekordbålet på 47,4 meter i 2016. Forklaringen ligger i at folkene som står bak, i år ville lage det fineste bålet, ikke det høyeste. Samtidig med båltenningen ble det skutt opp fyrverkeri i de norske flaggfargene.

(©NTB)