An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

- Folk er klin gærne etter Pushwagner

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Artikkel av:  Redaksjonen
11. juli 2018 - 11.30

(Kapital): Kunstneren Pushwagner døde som kjent i vår i en alder av 77 år. Han hadde levd et hardt liv med store svingninger. De siste årene solgte kunsten hans som hakka møkk, og det til tross for store opplag.

Stående rekord i auksjonsmarkedet er, ifølge Kapital, 250.000 kroner for et maleri, mens rekorden for et trykk ligger på 85.000 kroner. I førstehåndsmarkedet har det etter det Kapital kjenner til blitt solgt malerier for opptil 350.000 kroner, og trykk – med opplag på 350 eksemplarer – for opptil 200.000 kroner.

Kapital har nå tatt temperaturen på omsetningen av Pushwagners kunst på Finn.no. Magasinet har vært i kontakt med flere selgere. Det er ingen eksperter som vurderer kunsten som legges ut for salg på Finn. Ingen av selgerne vil stå frem med navn.

- Jeg selger stort sett Pushwagner-kunst til folk i storbyer. Folk er klin gærne. En kar i Stavanger bestilte flyttebil for å få fraktet bildet han kjøpte av meg uten å ha sett det, forteller en selger som holder til i Oslo og ønsker å være anonym. Kapital kan fortelle at han har samlet på Pushwagner-kunst i 15 år og har solgt endel underveis, både via Finn.no og direkte til folk som har tatt kontakt.

Det har ikke vært noen spesiell økning i publiserte annonser i etterkant av Pushwagners dødsfall, opplyser Kristina Eia Kirkholm. Hun er PR- og informasjonssjef i Finn.no.

- Vi så en økning i antall søk, men dette har lagt seg ned mot normalen igjen, om enn på et bittelitt høyere nivå. Det høyeste annonsenivået var 24. og 25. april, deretter har det stabilisert seg på samme nivå som tidligere, sier Eia Kirkholm til Kapital.

I forrige utgave skrev Kapital at Blomqvist Kunsthandel skulle selge en mappe Pushwagner-trykk bestående av 21 arbeider fra 1980. Det tiåret regnes som kunstnerens kanskje beste periode. I forkant var arbeidene fra «En dag i familien Manns liv» til sammen vurdert til 250.000 til 350.000 kroner. Det vil si fra 12.000 til 17.000 kroner pr. trykk. Mappen ble solgt for 300.000 kroner. Omkostninger kommer i tillegg.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.