Næringsliv

Ford når CO2-reduksjonsmål åtte år før tiden

Siden 2010 har selskapet spart CO2-utslipp tilsvarende 728 000 personbiler kjørt i ett år.

Foto: AP Photo/Alan Diaz

Foto: AP Photo/Alan Diaz

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
11. juli 2018 - 08.26

Ford Motor Company har nådd målet for utslipp i bilproduksjonen hele åtte år før planlagt. Det ble annonsert i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets 19. årlige bærekraftrapport.

- Vi er svært stolte av den jobben som er gjort. Forbedringer i alle produksjonsledd, fra bruk av lys til at vi har samlet produksjonen på færre steder, har redusert vårt CO2-utslipp dramatisk, sier ansvarlig for produksjon i Ford Motor Company, Bruce Hettle i en melding.

I 2010 satt Ford seg et mål om å redusere selskapets CO2-utslipp fra produksjonen med 30% per bil innen 2025. I dag, åtte år før tiden, har de allerede nådd målet.

Vil øke bruken av fornybar energi

Selskapet har også staket ut sin fremtidige kurs ved å investere hele 11 milliarder dollar for å få 40 hybrid og helelektriske bilmodeller på veien innen 2022.

- Vi vil fortsette å sette ambisiøse mål og arbeide for å utvikle nyskapende måter for å nå disse. Fremover vil vi fokusere på å øke Fords bruk av fornybar energi samtidig som vi opprettholder vår energieffektivitet, sier Hettle.