Næringsliv

Trygve Hegnar: Prins Marius

Han er ung uten utdannelse og uten arbeid av betydning.

Marius Borg Høiby. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Marius Borg Høiby. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Artikkel av: Trygve Hegnar
22. juli 2018 - 10.16

Etter vår mening er det liten grunn for norsk presse til å bruke spalteplass på ­Marius Borg Høiby (21). Han er rett nok sønn av landets fremtidige dronning Mette-Marit og hennes tidligere partner Borg, men han har ikke prestert noe som helst. Han er ung uten utdannelse og uten arbeid av betydning.

Det er derfor ikke overraskende at et stort flertall i befolkningen (68 prosent) i en undersøkelse av Ipsos for Dagbladet mener at Marius Borg Høiby bør behandles som en vanlig borger som ikke bør omtales så mye i mediene. Hans liv er ikke av så stor offentlig interesse. Bare 21 prosent mener at han er av stor offentlig interesse og bør omtales.

Det mener vi er sunne instinkter.

Men så er det slik at Marius Borg Høiby, som hevder at han ikke ønsker oppmerksomhet om sitt privatliv, faktisk søker offentlig oppmerksomhet. Han har jobbet i et kjendis­magasin i London hvor han ble titulert prins (trolig en spøk, men likevel), han har en åpen Instagram-profil med mer enn 50.000 følgere hvor han deler private bilder, og han deltar, naturlig nok mener vi, i offentlige sammenhenger med sin mor og stefar.

Marius Borg Høiby er en del av konge­familien (ikke Kongehuset).

Da må man også kreve en viss fornuft og oppfølging. Det er ikke lenge siden Marius Borg Høiby solgte private gjenstander på Finn.no med henteadresse Slottet.

Slikt blir det snakk og omtale av.

Så er det nå en gang slik at kjendisers privatliv blir omtalt i Norge (slett ikke bare i Se og Hør), og selv om Borg Høiby ikke er prins, så er han kjendis. Som medlem av kongefamilien er han selvfølgelig det.

Kronprinsparet, Mette-Marit og Haakon Magnus, skal ha ment at det var «overtramp av privatlivets fred» da Se og Hør kjørte stort opp at Marius Borg Høiby fikk ny kjæreste (modellkjæreste), men det er for dumt. Selv om vi, og de fleste ­andre tror vi, gir blaffen i Borg Høibys kjæreste­forhold, så er det det både blader og aviser skriver om, også forhold som er på et helt annet nivå. Pressen hverken kan eller vil gjøre unntak for Marius Borg Høiby.

Kjendisstoffet lever sitt eget liv.

Så selv om folk flest (68 prosent) mener at kronprinsessens sønns liv ikke er av offentlig interesse, og derfor ikke bør omtales så mye i media, så mener vi at han faktisk er en offentlig person.

Det betyr ikke at han ikke har krav på et privatliv, men han må regne med mye omtale og interesse.

Og blir du først omtalt som prins i britisk presse, hvor Marius Borg Høiby arbeider (arbeidet), så er du litt prins i deler av pressen.

Bare tull selvfølgelig, men hverken kronprinsesse Mette-Marit eller kronprins Haakon Magnus kan styre pressen på dette området. Og med 50.000 følgere på Instagram blir det ikke fred.