Næringsliv

Vil selge gruveandeler for 28,3 milliarder

Vil jobbe mot en enighet før utgangen av 2018. 

Credit: iurii / Shutterstock / NTB scanpix

Credit: iurii / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
12. juli 2018 - 13.50

Rio Tinto, PT Indonesia Aluminium (Inalum) og Freeport McMoran har signert en ikke-bindende avtale knyttet til det fremtidige eierskapet av Grasberg-gruven i Indonesia, som skisserer et forslag der Rio Tinto vil selge sine eierinteresser i gruven til Inalum for 3,5 milliarder dollar, tilsvarende 28,3 milliarder kroner, ifølge en melding fra Rio Tinto, torsdag.

Avtalen skisserer også en transaksjon mellom Freeport og Inalum, der Freeport skal kjøpe en ytterligere andel i gruven, i tillegg til ytterligere betingelser relatert til gruvens fremtidige eierskap og drift, opplyses det ifølge TDN Direkt. 

Alle partene involvert har lovet å arbeide mot en enighet og signering av en bindende avtale før utgangen av andre halvår 2018.

Per nå eier Freeport 90,64 prosent av Grasberg, mens den indonesiske regjeringen eier 9,36 prosent. Rio Tinto holder rettigheter til 40 prosent av produksjonen fra gruven over et predefinert nivå, og 40 prosent av all produksjon etter 2022.