Næringsliv

Ble milliardær på telefonabonnement - nå flytter han

Rasiah Ranjith Leon tar nå med seg milliardformuen til England.

Rasiah Ranjith Leon. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Rasiah Ranjith Leon. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. august 2018 - 09.22

Én milliard kroner tikket inn på kontoen til Rasiah Ranjith Leon i 2017 etter salget av telekomselskapet Lebara. Leon kom til Norge som asylsøker fra Sri Lanka på 90-tallet og tar nå med seg milliardformuen til England, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet Leon Holding AS hadde i fjor finansinntekter knyttet til transaksjonen på 997 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på rett over én milliard kroner. Frem til 2017 var heleid av Rasiah Ranjith Leon, men fjorårsregnskapet viser at Leons tre barn, Sanjay, Sanju og Sonia nå har kommet inn på eiersiden med ti prosent hver.

Les også: Lebaras regnskapsrot skaper hodebry for Pareto-kunder

Etter salget av den norske Lebara-virksomheten i 2007 har Rasiah Ranjith Leon ifølge avisen jobbet mye fra London. Omtrent samtidig med at milliardsalget av Lebara ble kjent i fjor høst, meldte også Leon utflytting fra Norge, og er nå registrert utvandret av Skatteetaten.

- Han har flyttet til England blant annet for å være nærmere de to andre gründerne i Lebara Foundation, som han benytter mer og mer tid på, forteller adm. direktør i Leon Holding, Thor-Erling W. Hansen, som ikke vil kommentere overfor avisen om hele Lebara-gevinsten ble bokført i fjor, eller om det kommer mer kommende år.

DN kom fredag ikke i kontakt med Rasiah Ranjith Leon.