Næringsliv

Stjålet passasjerfly styrtet nær Seattle

Et passasjerfly som tok av fra flyplassen i Seattle uten tillatelse styret i sjøen like etterpå. Det skal ikke ha vært passasjerer om bord.

Foto: AP Photo/Elaine Thompson

Foto: AP Photo/Elaine Thompson

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff / NTB / HO
11. august 2018 - 08.21

Ifølge amerikanske myndigheter skal en ansatt i et flyselskap ha tatt seg om bord på flyet. Flyet var tomt for passasjerer, melder BBC.

Flyet fra Alaska Airs søsterselskap Horizon Air styrtet sørvest for Seattle, en tid etter at det lettet fra Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn fredag kveld. Flygeren ble drept.

Flyet gjennomførte flere dristige manøvrer, deriblant en såkalt air loop, viser denne videoen på Yutube.

Dette er kommunikasjonen mellom flyvere og SeaTac Air Traffic Control.

Autentisk kommunikasjon mellom flyver og tårnet

– Vi bekrefter at et Horizon Air Q400-fly foretok en uautorisert avgang fra SeaTac ved 20-tiden, og at det har gått ned nær Ketron Island. Vi arbeider nå med å bekrefte hvem som var om bord. Vi har ingen grunn til å tro at det var verken passasjerer eller besetning om bord, bortsett fra personen som fløy flyet selv, skriver Alaska Airlines på Twitter i morgentimene lørdag norsk tid.

To F15 jagerfly ble sendt på vingene etter at flyet tok av fra flyplassen, men skal ikke ha vært årsaken til at flyet styrtet.

Flyet som ble stjålet er produsert av Bombardier og er et propellfly av typen Dash 8 Q400. Dette er samme flytypen og modellen som Widerøe har 11 av.