An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Kjemper mot Telenor - blør stygt

Rått parti i mobilmarkedet.

Sigve Brekke. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Sigve Brekke. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. september 2018 - 08.10

I det norske moblimarkedet er det bare Telenor og Telia som har god inntjening. I de mindre selskapene som leier nett av de to kjempene renner pengene ut, skriver DN.

- I telesektoren har man en oppbyggingsfase som gjør at selskapene i denne fasen naturlig vil gå med underskudd. Samtidig må det legges til grunn at selskaper som går inn i dette markedet gjør det for å etablere lønnsom virksomhet på sikt, sier Hans Jørgen Enger, seksjonssjef i konkurranseavdelingen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Avisens oversikt viser at Saga Mobil hadde en resultatmargin på minus 87,5 prosent i 2017, mens Chili Mobil lå på minus 78,3 prosent.

Ice, som bygger Norges tredje landsdekkende mobilnett, hadde store utbyggingskostnader og fikk 803 millioner kroner i underskudd i fjor.

Selskapet Phonect skiller seg ifølge DN ut blant de små som den eneste med overskudd. Selskapet har 10.000 bedriftskunder på IP-telefoni, og ble i fjor høst også mobiltelefoniaktør.