Næringsliv

Dette har ikke skjedd Real Madrid siden januar 2007

AP Photo/Paul White/NTB/Scanpix.

AP Photo/Paul White/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
3. oktober 2018 - 13.08

Julen Lopetegui har fått en svett start på trenerlivet i Real Madrid. For første gang på over ti år har storklubben gått målløs av banen i tre strake kamper.

De liljehvite traff aluminiumen tre ganger, men ballen ville ikke inn i tirsdagens 0-1-tap borte mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen. Dermed har Real Madrid spilt over fem timer uten å score.

Forrige mål kom i den knepne 1-0-seieren over Espanyol 22. september. En slik scoringstørke er svært uvant kost for Real Madrid. Januar 2007 er forrige gang hovedstadslaget hadde tre målløse oppgjør på rad.

– Vi er ikke vant til å ha en rekke med kamper uten mål. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe videre, sa Reals forsvarsspiller Nacho etter tirsdagens tap i Moskva.

Kommer til sjanser

Han la vekt på at spanjolene skapte mye og var uheldige som ikke fikk med seg noe.

– Det er et problem hvis man ikke kommer til sjanser, men vi skapte mange muligheter.

Lopetegui tok i sommer over som Real-trener etter at Zinédine Zidane sa takk for seg etter tre strake mesterligatitler. Ansettelsen førte til at han mistet jobben som Spanias landslagssjef får dager før VM i Russland.

Press

Den tidligere målvakten har allerede fått kjenne på presset det er å lede en klubbgigant som Real Madrid. Historien viser at han må snu situasjonen raskt om han skal beholde jobben.

– Dette er et lag som snart scorer igjen. Sånn er fotballen noen ganger. For bare noen uker siden spilte vi fremragende mot Roma, sa Lopetegui og viste til 3-0-seieren i mesterligaåpningen.

Real Madrid har kun plukket 14 av 21 mulige poeng i La Liga, men ligger likevel på delt tabelltopp med erkerival Barcelona (foran Real på målforskjell). De spanske topplagene har variert uvanlig mye i prestasjonene i sesongstarten.

Dette er Reals tre oktoberkamper i ligaen: Alavés (b), Levante (h) og Barcelona (b).

(©NTB)