An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Fikk 72 millioner i lønn på tre år

Den nylig avgåtte Circle K-sjefen håvet inn flere titalls millioner de siste årene i selskapet.

Jacob Schram. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Jacob Schram. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
3. oktober 2018 - 10.41

Nylig avgått sjef i Circle K, Jacob Schram, fikk til sammen 72 millioner kroner i lønn de siste tre årene av den lange karrieren i bensinstasjonsselskapet, skriver DN

Etter 22 år i selskapet gikk Schram av i slutten av juni.

- Det meste av denne summen, rundt 45 millioner kroner, er knyttet til selskapets aksjeprogram, og overgangen fra en ytelsesbasert til en innskuddsbasert pensjonsordning, sier Schram til avisen, og sier at den årlige fastlønnen har vært på rundt 4,5 millioner kroner over de tre årene, samt at samlede bonusutbetalinger har vært på rundt åtte millioner kroner.

- Dette er ikke en unormal fastlønn når du leder en stor bedrift som har 25.000 ansatte. Bonusprosenten er også på rundt 60 prosent av fastlønnen, påpeker Schram.

Som leder for Circle K i Europa hadde Jacob Schram ansvar for 2700 bensinstasjoner i ni land med til sammen 25.000 ansatte. I forbindelse med avgangen som toppsjef i mottok han ifølge DN en sluttpakke, men partene er blitt enige om å ikke kommentere avtalen.