Næringsliv

Rentebeslutningen er klar

Riksbanken har avholdt rentemøte.

Sentralbanksjef Stefan Ingves i Riksbanken Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix

Sentralbanksjef Stefan Ingves i Riksbanken Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
24. oktober 2018 - 09.57

Den svenske sentralbanken, Riksbanken, holder reporenten uendret på minus 0,50 prosent, opplyser Riksbanken.

Det var ventet at renten ville bli holdt uendret, ifølge estimater innhentet av Nyhetsbyrån Direkt.

- Den svenske økonomien er sterk og inflasjonen er ved målet om to prosent. Siden den pengepolitiske beslutningen i september har utviklingen generelt vært som forventet, og prognosene er stort sett uendrede. Derfor, i tråd med forrige prognose, har styret besluttet å holde reporenten uendret til minus 0,50 prosent. Hvis økonomien utvikles på en måte som fortsatt støtter utsiktene for inflasjon, vil det snart være hensiktsmessig å begynne å øke reporenten i et lavt tempo. Prognosen for reporenten er den samme som i september, noe som indikerer at renten økes med 0,25 prosentpoeng i desember eller februar, heter det i pressemeldingen fra Riksbanken.