Næringsliv

Ronaldo benekter voldtektsanklagene

AP Photo/Luca Bruno/NTB/Scanpix.

AP Photo/Luca Bruno/NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
3. oktober 2018 - 17.11

Cristiano Ronaldo nekter for å ha voldtatt en kvinne i Las Vegas i 2009, skriver han selv på Twitter.

– Voldtekt er en avskyelig kriminalitet som går imot alt jeg er og står for, skriver Ronaldo på sin Twitter-profil.

Også tirsdag uttalte superstjernen seg, da i en video på Instagram. Videoklippet ble senere slettet. Onsdag la han ut en forklaring på Twitter på både portugisisk og engelsk.

– Jeg nekter for anklagene som er rettet mot meg. Jeg ønsker å renvaske navnet mitt, og jet nekter å bidra til mediehysteriet som er skapt av folk som vil fremme sitt eget navn på min bekostning. Derfor kommer jeg til å vente til resultatet av alle undersøkelser er klart, skriver Ronaldo.

Mandag gjenåpnet Las Vegas-politiet etterforskningen av en voldtektssak mot fotballstjernen fra 2009. Han er saksøkt av amerikanske Kathryn Mayorga (34) for en angivelig voldtekt på en hotellsuite under en ferietur i 2009.

Ifølge søksmålet rapporterte kvinnen om voldtekten 12. juni 2009. Det har politiet tidligere bekreftet. Mayorga sto fram med sin historie i tyske Der Spiegel i september i år. Ronaldo har hele tiden hevdet at det var frivillig.

Kvinnen skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha en pressekonferanse natt til torsdag norsk tid.

(©NTB)