Næringsliv

Tester ut alger i laksefôr

Vurderer industriell produksjon.

Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty, File/NTB Scanpix

Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty, File/NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
16. oktober 2018 - 12.45

CO2Bio driver et algepilotanlegg på Mongstad, der målet til selskapet er å utvikle en bærekraftig, biobasert omega-3-produksjon basert på bruk av CO2 og alger, skriver iLaks. 

Anlegget ble åpnet i 2016 og eies av Nordhordland Næringslag, Bergen Teknologioverføring og Uni Research. I tillegg støttes det av aktører som Cargill, Salmon Group, Lerøy, Grieg Seafood og Marine Harvest, skriver nettstedet. 

- Første punkt er at fisken liker fôret og spiser det, og der har vi lykkes. Så er neste test om man har fått det omega-3-rike algefôret til å gjøre fisken rik på disse fettsyrene, og der venter vi på resultat fra analyser som skal gjøres nå i oktober, sier daglig leder i CO2Bio, Svein M. Nordvik, ifølge iLaks.

- Nå er vi i en fase der vi samler inn data for å vurdere industriell produksjon, som vil bety et anlegg som er mye større enn algepiloten. Noe av det vi ser på, er hvordan man kan utnytte arealet best mulig, med hvor tett man kan sette opp rør med alger i, forklarer Nordvik videre til nettstedet.