Næringsliv

Finansmann anklaget for massiv hvitvasking i Malaysia

Det amerikanske justisdepartementet har tatt ut tiltale mot en finansmann fra Malaysia for hvitvasking av milliarder av dollar.

(AP Photo/Richard Drew, File)

(AP Photo/Richard Drew, File)

Artikkel av: NTB
1. november 2018 - 16.50

Malaysieren er på flukt etter at han kom under mistanke. Mannen skal ha drevet med hvitvasking og bestikkelser av store pengebeløp fra et investeringsfond i Malaysia som var opprettet for å fremme økonomisk utvikling i landet.

Påtalemyndigheten tiltalte torsdag Low Taek Jho for å stå bak hvitvaskingen.

I tillegg opplyste de at en annen finansmann har sagt seg skyldig i å ha vært delaktig i den kriminelle virksomheten, samt arrestasjonen av ytterligere en bankmann i Malaysia. Ifølge BBC dreier det seg om to tidligere ansatte i Goldman Sachs.

Tiltalene er de første som er tatt ut i kjølvannet av den verdensomspennende korrupsjonssaken som stammer fra investeringsfondet, kjent som 1MDB.

I tillegg har amerikanske myndigheter gått til sivile søksmål for å få tilbake luksusvarer, kontanter og andre gjenstander som ble kjøpt med penger fra fondet.

Korrupsjonsanklagene var en medvirkende faktor til valgnederlaget Malaysias statsminister Najib Razak led tidligere i år. Senere har også anklagene blitt rettet mot Razak, noe han har avvist.

(©NTB)