An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Norsk Hydro uenig i Alunorte-rapport

Norsk Hydro slår tilbake etter at det har kommet en rapport fra Brasil knyttet til Alunorte.

Inspeksjon av Alunorte Bauxite deponi. Foto: Norsk Hydro ASA

Inspeksjon av Alunorte Bauxite deponi. Foto: Norsk Hydro ASA

Artikkel av: Øystein Byberg
15. november 2018 - 14.02
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Norsk Hydro sier seg uenig i en rapport som sier at lisensen for Hydro Alunortes DRS2-deponi er «irregulær» og at DRS2-deponiet kan være bygget på økologiske reserver (ecological reserves), melder TDN Direkt.

Rapporten kommer fra en ekstern kommisjon nedsatt av nasjonalforsamlingen i Brasil. Ifølge rapporten krever det en ny revisjon av anlegget gjennom lisensprosessen. Det anbefales sivil og kriminell etterforskning av alle som er ansvarlig for at DRS2-deponiet har fortsatt å være i drift, skriver Metal Bulletin ifølge nyhetsbyrået.

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro tar forbehold om at selskapet ikke har sett hele rapporten. Han hevder at området deponiet ligger på i dag ikke er regulert som en økologisk reserve. 

- Ecological reserve-området var en del av en kontrakt fra 1982. Det området ble aldri etablert, og området har senere blitt regulert om flere ganger og er i dag i sin helhet regulert til industriformål. Så vi mener DRS2-området i dag har de riktige og nødvendige lisensene i henhold til både lovgivning, reguleringer og tillatelser utstedt av Semas, sier Molland til TDN Direkt.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.