Næringsliv

- Dere leker med feil person

Vil øke toll med 2.600 milliarder

USA vil trolig gå videre med straffetoll mot Kina.

Donald Trump - Foto:AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix

Donald Trump - Foto:AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
27. november 2018 - 08.31

USAs president Donald Trump vil trolig øke tollsatsene mot Kina til en sats på 25 prosent. Resten av kinesiske importvarer kan også ilegges straffetoll, sier presidenten i et intervju med Wall Street Journal (WSJ), ifølge TDN Direkt.

Dersom forhandlingene ikke gir et gunstig utfall for USA vil Trump ifølge nyhetsbyrået ilegge toll på resten av kinesiske varer som hittil ikke er omfattet.

267 milliarder

- Hvis vi ikke gjør en avtale kommer jeg til å innføre toll på varer for ytterligere 267 milliarder dollar (om lag 2.600 milliarder kroner), enten 10 eller 25 prosent toll, sier Trump til WSJ.

Presidenten sier ifølge nyhetsbyrået blant annet Apples telefoner og datamaskiner, noe folk i administrasjonen tidligere har indikert at kan forbli fritatt.

- Kanskje, kanskje. Det spørs hva satsen er. Jeg mener, jeg kan innføre ti prosent og folk kan takle det veldig lett, sier Trump med referanse til Apple-produkter.

- Leker med feil person

Videre er Trump misfornøyd over at General Motors (GM) skal legge ned fabrikker i Detroit og Ohio. Han mener GM heller bør kutte satsingen i Kina.

- De bør jammen få på plass en ny fabrikk der veldig raskt (..) Jeg elsker Ohio. Jeg sa til dem; dere leker med feil person, sier Trump, ifølge avisen.

Trump møter Kinas president Xi Jinping i forbindelse med G20-møtet i Argentina som starter i slutten av denne uken, der det skal diskuteres eventuelle løsninger på den pågående handelskrigen.