Næringsliv

15.000 barn og unge i tannlegekø i Oslo

Befolkningsvekst ses på som en av årsakene til at 14.900 barn og unge må vente opptil et halvt år ekstra for å få behandling ved Oslos kommunale helsetjeneste.

Hos tannlegen. Foto: Frank May / NTB scanpix. NB! MODELLKLARERT.

Hos tannlegen. Foto: Frank May / NTB scanpix. NB! MODELLKLARERT.

Artikkel av: NTB
30. desember 2018 - 08.07

Nesten 15.000 barn og unge står i tannlegekø fordi timen deres har blitt utsatt, skriver Aftenposten. Tallet er fra siste opptelling, som var 4. desember.

Om lag 6.000 barn har ventet i tre til seks måneder lenger enn de skulle, mens rundt 7.000 barn har ventet i en til to måneder lenger. 2.000 barn har sluppet inn raskere enn planlagt, får avisen opplyst av fylkestannlege Lene Helweng-Larsen.

Befolkningsveksten i kommunen ses på som en av årsakene til køene. De siste årene har befolkningsveksten vært stor, og på et tidspunkt var det en nettotilvekst på 3.000 til 4.000 brukere i året, ifølge fylkestannlegen.

– Vi har ikke hatt anledning til å bemanne opp tilsvarende, sier Helweng-Larsen til avisen.

Det har også vært en etterslepskø. Kommunen har i perioder, som i høst, satt inn ekstra ressurser for å behandle pasienter på kvelder og i helger for å få ned køen.

Regner man med de andre gruppene som har krav på gratis behandling, er køen i desember på rundt 16.800 personer. Den kommunale helsetjenesten har til sammen 50.000 brukere.

(©NTB)