Næringsliv

Kjøper helseselskap for 800 millioner

- Det kan effektivisere Norge for milliarder av kroner.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
10. desember 2018 - 09.36

- I Norge tror vi fortsatt det er muskel- og skjelettplager. Det er det folk oppgir på sykemeldingene, selv om de egentlige årsakene er dårlig ledelse og psykososiale forhold, sier daglig leder Eskild Rudolf Larsen i bedriftshelsetjenesten Stamina Group, til DN.

Larsen forteller til avisen at i Sverige oppgir folk psykososiale forhold som årsak til nær 50 prosent av sykemeldingene, mens i Norge er tallet rundt 20 prosent.

- I Norge rapporteres det feil fordi hverken bedriftsledere eller ansatte har tatt dette arbeidet på alvor. Det er veldig store gevinster å hente på å forstå de egentlige grunnene til at folk sykmelder seg og endre ledelsen og kulturene i bedriftene, sier han til avisen.

Larsen har akkurat signert avtalen om kjøpet av Norges største bedriftshelsetjeneste Stamina Group for 800 millioner kroner og har invitert Staminas ledelse og Herkules til Norvestors kontor på Rådhuskaia. 

- Å sørge for at ansatte trives og er engasjerte på jobben kan effektivisere Norge for milliarder av kroner. Her ser vi vanvittig store muligheter, sier partner Henning Vold i Norvestor til DN.