Næringsliv

Norge inngår handelsavtale med Indonesia

Handelsavtalen som er fremforhandlet mellom EFTA-landene og Indonesia ble undertegnet i den indonesiske hovedstaden Jakarta søndag.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
16. desember 2018 - 11.06

Norske bedrifter får dermed tilgang til verdens fjerde mest folkerike land – etter nesten åtte år med forhandlinger mellom EFTA-landene og Indonesia, poengterer Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Handelsavtaler er viktige for velstanden vår og gir arbeidsplasser i hele landet. Vi prioriterer derfor arbeidet med nedbygging av handelshindre og friere handel. I usikre tider preget av proteksjonisme og handelskrig er det særlig viktig for Norge å føre en aktiv handelspolitikk, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Frihandelsavtalen vil tre i kraft så snart avtalepartene har fullført de interne prosedyrene for ratifisering.

(©NTB)