Næringsliv

Krise fo leketøysbutikker:

Over 300 norske arbeidsplasser i leketøysbutikker står i fare

Selskapet som eier leketøyskjedene Toys R Us og BR-leker, har fått konkursbeskyttelse. I Norge kan over 300 miste jobben.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
1. desember 2018 - 07.23

– Det har ikke lykkes oss å gjøre Top-Toy lønnsom i nåværende form, og derfor må vi nå endre fundamentet for virksomheten ved å forenkle og optimalisere de sunne delene av selskapet, sier Top-Toy-sjef Per Sigvardsson til den danske avisen Børsen, ifølge Dagens Næringsliv.

Konsekvensene av konkursbeskyttelsen kan i verste fall bety at over 300 ansatte i Norge mister jobben. Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte, skriver avisen.

I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.

(©NTB)