Næringsliv

Trump langer ut mot Fed - igjen

- De hever renten for fort!

Donald Trump. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Donald Trump. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Artikkel av: Martine Holøien
26. desember 2018 - 09.14

Børsene i USA har falt kraftig de siste ukene på bekymringer over svakere økonomisk vekst. 

Trump har i stor grad lagt skylden for den økonomiske motvinden på Fed, der han åpent kritiserer sentralbanksjef Jerome Powell, som han selv har utnevnt til sentralbanksjef.

President Donald Trump påpekte tirsdag - igjen - at USAs sentralbank hever renten for fort, men la til at amerikanske selskaper var de største i verden og presenterte en enorm kjøpsmulighet for investorer, skriver CNBC.

- De hever renten for fort fordi de tror økonomien går så bra. Men jeg tror de vil få det ganske snart, sier Trump til journalister i Oval Office, med henvisning til den amerikanske sentralbanken, ifølge CNBC.

- Jeg har stor tillit til selskapene våre. Vi har bedrifter, de største i verden, og de gjør det veldig bra. De har rekordtall. Så jeg synes det er en fantastisk mulighet til å kjøpe, sier Trump, ifølge nyhetsbyrået.