Næringsliv

Evakuering i gang på Svalbard

Den planlagte evakueringen av over 100 personer på Svalbard på grunn av uvær er i gang, opplyser Sysselmannens kontor.

Foto: Stringer / NTB scanpix

Foto: Stringer / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
10. januar 2019 - 07.50

Innen klokka 8 torsdag morgen skal 29 boliger være tømt. 80 studenter flyttet ut fra hyblene sine onsdag kveld, opplyser kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos sysselmannen. Husene ligger i lia under fjellet Sukkertoppen, mens hybelhuset ligger i Nybyen.

I tillegg stenges både skole, SFO og barnehager.

Det er storm og skredfare som har ført til evakueringen. Torsdag var det stiv kuling i morgentimene, og vinden er ventet å øke utover dagen. Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme ekstremt kraftige vindkast på inntil 45 meter per sekund.

Beslutningen om evakuering onsdag ettermiddag, og innbyggerne ble varslet i løpet av ettermiddagen.

I desember 2015 omkom to personer i et stort snøskred fra Sukkertoppen.

(©NTB)