An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Litt mer bekymret for hver dag som går

På NHOs årskonferanse sier sentralbanksjef Øystein Olsen at den økonomiske utviklingen ikke bare har gått som forventet.

Sentralbanksjef Øystein Olsen offentliggjør rentebeslutningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Sentralbanksjef Øystein Olsen offentliggjør rentebeslutningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
9. januar 2019 - 12.25

Sentralbanksjef Øystein Olsen legger fortsatt til grunn at det blir en «soft brexit», men blir litt mer bekymret for hver dag som går, ifølge TDN Direkt.

På NHOs årskonferanse onsdag sier han at den økonomiske utviklingen siden sist rentemøte ikke bare har gått som sentralbanken forventet.

- Tiden tikker mot en spesiell dato i mars, der Storbritannia går ut av EU. Vi har lagt til grunn i våre anslag at det kommer en løsning som ikke vesentlig rokker ved vekstutsiktene internasjonalt og spesielt i Storbritannia, og det gjelder fortsatt. Men det er klart at for hver uke som går og de ikke finner en løsning, blir man hakket mer bekymret for at det kommer en hard landing, sier Olsen, ifølge nyhetsbyrået.

Diskusjonen rundt EØS-avtalen i Norge har ifølge sentralbanksjefen ikke preget sentralbankens analyser.

- Vi registrerer at det er en diskusjon rundt EØS, men vi har ikke viet det noen spesiell oppmerksomhet så langt. Vi legger til grunn at EØS-avtalen gjelder, sier Olsen videre.

Om utviklingen siden sist rentemøte sier Olsen ifølge nyhetsbyrået at det har gått både litt opp og ned, særlig internasjonalt. 

På spørsmål om utviklingen siden sist har vært i tråd med sentralbankens utsikter, svarer han:

- Nja, jo, vi har ikke noe nytt samlet bilde siden sist, vi må samle noen tråder, men det har gått litt opp, litt ned, og litt opp igjen. Da snakker jeg om kronekursen blant annet.