Næringsliv

Ny lakserute fra Norge til Kina

To ganger i uken skal en jumbojet fullastet med norsk sjømat fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til den kinesiske byen Tianjin.

Boeing 747. Foto: Avinor.

Boeing 747. Foto: Avinor.

Artikkel av: Are  Strandli
18. januar 2019 - 09.07

Det slovakiske fraktselskapet Air Cargo Global startet torsdag sin nye direkte fraktrute mellom Avinor Oslo lufthavn og Tianjin Binhai International Airport i Kina, skriver Avinor i en melding. 

Selskapet starter med to ukentlige flyvninger, på torsdag og lørdag.  

  - Vi har en målsetning om å øke til tre ukentlige avganger fra mars, om markedet responderer godt på den økte kapasiteten, sier kommersiell direktør Peter Scholten for Air Cargo Global i meldingen. 

Bakgrunnen for at Air Cargo Global satser på Norge er den store etterspørselen etter norsk sjømat. 

- Vi har inngått en avtale med Fish Forever, et stort kinesisk handelsselskap som har spesialisert seg på fisk. De tok kontakt og ønsket å se på muligheten for å importere fersk norsk sjømat direkte til Kina, fordi etterspørselen etter fersk fisk av høy kvalitet stadig øker i det kinesiske markedet, sier Scholten.

- Samtidig har vi hatt et godt samarbeid med Avinor som har hjulpet oss å få dette i havn. Det er vi veldig takknemlige for. Vi ser frem til å starte denne ruten som vi tror vil bli en suksess, fortsetter han.

- Gledelig

I Avinor er de naturlig nok veldig fornøyd med den nye ruten.

- Det er veldig gledelig at Air Cargo Global nå kan tilby direkte fraktkapasitet til Kina, et marked som har et økende behov for tilførsel av fersk norsk sjømat, sier Martin Langaas, flyfrakt-direktør i Avinor.

- Med denne ruten bidrar vi til at norske eksportører får sine varer raskt og effektivt til sluttmarkedet, slik at sjømaten blir servert så fersk det lar seg gjøre. Det er viktig for sjømatnæringen, og vil bidra til økt verdiskaping i Norge.