Næringsliv

Personlig trener får millionlønn på toppledernivå

Argjent Ahmeti er personlig trener på EVO Fitness Lillestrøm. Foto: Iván Kverme / Finansavisen.

Argjent Ahmeti er personlig trener på EVO Fitness Lillestrøm. Foto: Iván Kverme / Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
11. januar 2019 - 10.18

(Finansavisen): - Med en gang jeg setter mine ben på senteret, tenker jeg salg. Det er kundene mine som betaler lønnen min og dem som sender meg på ferie, sier Argjent Ahmeti (25) til Finansavisen.

Han er senterleder og personlig trener (PT) på treningssenteret Evo Fitness på Lillestrøm. Han er kåret til årets personlige trener 2018, den mestselgende personlige treneren i Norge gjennom tidene (nesten 2.000 timer) og PT-en med høyest omsetning i Norge. 2018-tallene viser drøye 1,7 millioner kroner. Han gikk rett fra skolebenken til å bli fulltids PT på 12 dager.

Sover på treningssenteret

Ahmeti forteller til Finansavisen at han har sovet mange netter på senteret og ikke vært ute av senteret på dagevis.

- Jeg hadde ikke tid til å reise hjem, derfor laget jeg seng av treningsmattene og sov her. Jeg dusjet og pusset tenner i garderoben og laget mat på kjøkkenet. Jeg hadde et mål om å bli årets personlige trener, koste hva det koste vil. Det har kostet enormt, men vært verdt det, sier Ahmeti til avisen.

I snitt har han 11 PT-timer hver dag. Prisen per time er drøye 600 kroner for hans kompetanse.

- Folk må like meg

Ahmeti har vært innom mange jobber, og fikk sin første jobb da han var 13 år.

- Jeg startet med dørsalg av Dagbladet som 13-åring, har jobbet på stands, klippet gress, og jobbet i servicenæringen. Alt har handlet om mennesker. Det er noe helt annet å bygge relasjoner enn å være boksmart. Folk må like meg, og jeg har knekt koden på hvordan jeg skal gjøre trening om til profitt. De to viktigste stikkordene er salg og relasjoner, forteller han til avisen.

- 90 prosent av kundene mine mente de ikke trengte meg, og at de kan trene fullgodt selv. Jeg har overbevist dem om at de trenger meg. I min jobb handler det om å fylle kalenderen. Suksessraten i dette yrket er lav: Det er mellom 2.000 og 2.500 aktive, personlige trenere i Norge. Rundt 400 utdannes hvert år. Åtte av ti personlige trenere slutter etter ti måneder i bransjen fordi de ikke klarer å leve av det. Det er et ekstremt hardt yrke, sier han videre.

Neste uke lanserer han sin selvbiografi «Veien til fullbooket» både som e-bok, lydbok og innbundet bok. Målet er å selge rundt 5.000 bøker i år.

500 millioner kroner

Henning Holm er PT-sjef i treningskjeden Evo og foreleser på Akademiet for Personlig Trening. Han mener markedet er langt fra mettet.

- Selv om medlemstallene på norske treningssentre har flatet ut, ser vi at de som trener, bruker mer penger på trening. Rundt 20 prosent av Norges befolkning trener nå på et senter. Nøkkelen er å få de resterende 80 prosentene til å begynne, sier Holm til Finansavisen.

I 2017 var totalomsetningen i PT-bransjen på 500 millioner kroner.

- PT-bransjen har vokst med rundt 20 prosent i året de seneste årene. For Evo har veksten vært 25 prosent. Anslag for 2018 er en totalomsetning på mellom 550 og 600 millioner kroner. Til sammenligning var omsetningen i år 2011 på 200 millioner kroner, sier Holm til avisen.