Næringsliv

Politiet har fått inn over 500 tips om bortføringen i Lørenskog

Politiet hadde lørdag fått inn over 500 tips som sjekkes ut i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
12. januar 2019 - 15.30

– Vi sjekker ut tips fortløpende, og vi har nå fått inn over 500 tips totalt, sier etterforskningsleder Tommy Brøske til NTB via kommunikasjonsenheten i Øst politidistrikt lørdag ettermiddag.

Det understrekes samtidig at politiet så langt ikke har noe nytt å gå ut med om etterforskningen av bortføringssaken.

Ønsker flere tips

Politiet tror at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober i fjor. Politiet ble varslet samme dag, men på grunn av trusselen om at hun ville bli drept dersom politiet ble kontaktet, ble etterforskningen holdt hemmelig fram til onsdag denne uka. Etterforskningen sto da i stampe, og politiet valgte å gå ut med saken i håp om å få tips og viktig informasjon.

Politiet opplyste fredag at Hagen kan holdes skjult hvor som helst, og de ba blant annet publikum om å se etter og varsle om unormal aktivitet i nabolaget. Folk bes merke seg om personer har endret atferd og for eksempel gjort unormale innkjøp, som kjøp av gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person.

– Vi trenger opplysninger om mulige skjulesteder. Et slik skjulested kan for eksempel identifiseres ved unormal aktivitet, personer, ukjente kjøretøy, tildekte vinduer eller rehabiliterte arbeidsplasser som tas i bruk, sa Brøske til NTB fredag.

Uten livstegn

Foreløpig står etterforskerne tilsynelatende fortsatt uten avgjørende informasjon på sentrale områder i saken. Hvem som har bortført 68-åringen, er helt ukjent, og det har ikke vært kommunikasjon med motparten. Ingen er så langt mistenkt, Hagen kan holdes skjult både i Norge og utenfor landets grenser, og det er ikke kommet livstegn fra henne.

– Det er helt åpenbart at det bekymrer politiet. Samtidig vil jeg påpeke at vi ikke har noen tegn på det motsatte, sa Brøske tilAftenposten fredag.

Ifølge avisen har politiet vurdert å gjøre søk i Langvannet som ligger like ved familiens bolig. Det er etterforskningsskritt som politiet ikke ønsker å kommentere overfor NTB. Langvannet er i dag dekket av et tykt lag med is etter kuldeperioden den siste halvannen måneden.

Arbeidere i avhør

På morgenen den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble to menn og en syklist fanget opp av et overvåkingskamera utenfor innkjørselen til Futurum-bygget på Rasta der ektemannen Tom Hagen jobber. Foreløpig har ikke politiet kommet i kontakt med dem eller fått informasjon om hvem de er.

Ifølge NRK ble det drevet vedlikehold på taket til familiens hus noen dager før den antatte bortføringen, og politiet har kalt inn arbeiderne til avhør. Dette arbeidet ble sluttført 25. oktober.

I den samme perioden som arbeidet pågikk, mistenker politiet at Hagen, ekteparets bolig og Tom Hagens arbeidsplass 3,5 kilometer fra huset deres kan ha blitt holdt under oppsyn. Derfor er politiet interessert i om arbeiderne kan ha sett noe.

(©NTB)