Næringsliv

Rekordjul i Hafjell og Kvitfjell

Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg kan se tilbake på en fantastisk juleferie.

På venstre side av skiløypa ligger 16 Skiline-tomter som alle ventes å være ferdig bygget i løpet av 2017. Foto: Mosetertoppen Hafjell AS.

På venstre side av skiløypa ligger 16 Skiline-tomter som alle ventes å være ferdig bygget i løpet av 2017. Foto: Mosetertoppen Hafjell AS.

Artikkel av: Martine Holøien
6. januar 2019 - 11.49

Totalt 54.000 skigjester besøkte Hafjell Alpinsenter og 26.000 besøkte Kvitfjell Alpinanlegg fra 21. desember til 31. desember. Det er en økning på 15 prosent i begge anlegg fra julen 2017. går det frem av en pressemelding. 

- Med en strålende jul i fjor der tidligere rekorder ble slått med god margin, er den solide økningen i år en positiv overraskelse, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, i meldingen. 

Kalenderen i år var ekstra gunstig med lang juleferie. 

- Vi ser at mye av økningen ligger i den første delen av juleferien. Det er gledelig at flere og flere velger å feire julaften på fjellet, sier Stensrud videre.

Storsatsingene med ny fjellside i Kvitfjell i fjor, og åpning av den nye stolheisen Hafjell 360 med fem kilometer nye løyper i år, har gitt gode grunner til å besøke Hafjell og Kvitfjell, heter det i meldingen.

- Både Hafjell og Kvitfjell var nærmest fullåpne og alle heiser gikk, sier Stensrud.

Også fremover ser det lyst ut for Alpinco, som nå ligger 14 prosent foran fjoråret i innbookede gjestedøgn. 

- Vi gleder oss over at de gode trendene ser ut til å fortsette videre inn i sesongen, avslutter Stenrud.