An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Teknologitopp ber Norge satse på kunstig intelligens

Teknologitopp Kai-Fu Lee mener Norge henger litt bak Sverige og Danmark, og oppfordrer Norge til å satse på «den nye oljen»: Kunstig intelligens.

Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Artikkel av: NTB
20. januar 2019 - 08.33

– I den farten som USA og Kina beveger seg fremover nå, vil det snart ikke være plass igjen til Europa, hvis dere ikke innser betydningen av kunstig intelligens, sier Lee til Dagens Næringsliv.

Han var tidligere sjef for Google i Kina, og har hatt toppjobber i både Microsoft, SGI og Apple. Nå er han nå administrerende direktør i et investeringsselskap rettet utelukkende mot utvikling av kunstig intelligens i Kina.

Han mistenker at Norge henger litt etter i Skandinavia når det gjelder utvikling og satsing på ny teknologi, og ber Norge se til Midtøsten.

– I Midtøsten har man allerede forstått at dette er «den nye oljen». Så da har man flyttet pengene dit over fra den gamle. Det bør Norge også gjøre, sier Lee.

Han viser blant annet til at Saudi Arabias statlige investeringsfond står for om lag halvparten av de 100 millionene i det japanske selskapet Softbank sitt investeringsfond til utvikling av kunstig intelligens.

(©NTB)