Næringsliv

54-åring dømt for grov korrupsjon

54-åring er dømt til fengsel for grov korrupsjon i Drammen.

Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Borgarting lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
12. februar 2019 - 14.30

En 54 år gammel mann er dømt til ett år og ni måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å bestikke en saksbehandler i Drammen kommune.

54-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt for grov korrupsjon i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging, skriver Kommunal Rapport.

Mannen har ifølge dommen tilbudt en kvinnelig byggesaksbehandler 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og hadde rukket å betale henne 230.000 kroner da hun ble pågrepet i 2016.

Mannen ble også dømt i Drammen tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som kom fram til samme resultat som tingretten.

Ifølge mannens advokat Svein Duesund vil dommen bli anket. Skyldspørsmålet kan ikke ankes, men Duesund vil anke over lovanvendelsen og saksbehandlingen.

– Han er uskyldig dømt, etter mitt syn, sier Duesund til Drammens Tidende.

Det var i 2015 at Drammen kommune ble tipset om mulig korrupsjon i byggesaksavdelingen. Det ble så innledet etterforskning mot to saksbehandlere blant annet gjennom telefonavlytting.

De to saksbehandlerne ble i fjor dømt til lange fengselsstraffer i tingretten, men har anket dommene. Disse skal opp for lagmannsretten neste måned.

I tillegg til 54-åringen er flere andre utbyggere tiltalt for korrupsjon, og i sju ankesaker har utbyggerne blitt frikjent.

(©NTB)